Tweewielers Motoren, scooters, Fietsen

Tweewielers. Of er nu een motor in zit of niet, soms wil je gewoon een grondige reiniging of de beste bescherming. Tegenwoordig kan dit allemaal, want er zijn coatings, dressings en middelen beschikbaar om je trouwe tweewieler schoon en verzorgd te maken. Vraag een prijs op om te weten wat we voor jouw tweewieler kunnen betekenen.

Voor het grondig reinigen van een motorfiets komt er veel bij kijken.

  1. Geschikte reinigingsmiddelen: Gebruik speciale motorfietsreinigers die geschikt zijn voor het oppervlak van je motorfiets. Je hebt veel te maken met dezelfde typen vuil als een auto, maar een motorfiets heeft vaak een open karakter waarbij alles op het binnenwerk gaat zitten. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen die lak, chroom en andere oppervlakken kunnen beschadigen.
  2. Grondige reiniging: Maak de motorfiets grondig schoon, inclusief alle oppervlakken zoals het frame, de wielen, de remmen, de ketting en het uitlaatsysteem. Vergeet ook niet om onderdelen zoals de velgen, de spaken en de naden schoon te maken.
  3. Aandacht voor detail: Let op kleine details zoals moeilijk bereikbare plekken, hoeken en kieren waar vuil zich kan ophopen. Gebruik borstels, sponsjes en doeken om vuil en vet te verwijderen.
  4. Bescherming gevoelige onderdelen: Vermijd het gebruik van water onder hoge druk bij deze onderdelen om schade te voorkomen. Dit is waarom wij veiliger werken met stoom. Het maakt grondig schoon zonder water te “duwen” in plekken waar het niet hoort.
  5. Droogmaken en polijsten: Zorg ervoor dat de motorfiets volledig droog is na het reinigen om roestvorming te voorkomen. Gebruik een zachte doek om de motorfiets af te drogen en breng indien nodig een beschermende wax of polijstmiddel aan om de lak te beschermen en te laten glanzen.

    Door deze belangrijke aspecten in gedachten te houden en regelmatig onderhoud uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je motorfiets er niet alleen goed uitziet, maar ook veilig en betrouwbaar blijft.

    Bel ons snel voor een afspraak!