Detailing en Mobiele Stoomreiniging: Alles wat je moet weten

Detailing en Mobiele Stoomreiniging: Alles wat je moet weten

Detailing en Mobiele stoomreiniging is een dienst die zorgt voor een uitgebreide reiniging en onderhoud van jouw auto. Het is een handige en efficiënte manier om jouw auto op zijn best te houden, zonder dat je jouw huis of kantoor hoeft te verlaten. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over het auto stoomreinigen op locatie, zoals de voordelen, het proces en hoe je de juiste partij kiest.

Inhoudsopgave

 1. Wat is mobiel detailen en stoomreinigen?
 2. Voordelen van mobiel detailen en stoomreinigen
 3. Mobiel detailen vs. traditioneel detailen
 4. Soorten mobiele detailing- en stoomreinigingdiensten
 5. Wat u kunt verwachten tijdens een afspraak voor mobiel detailen
 6. Tips ter voorbereiding op een mobiele detailing of stoomreiniging afspraak
 7. Hoeveel kost mobiel detailen of stoomreinigen?
 8. FAQ – Veelgestelde vragen over mobiel detailen en stoomreinigen
 9. Conclusie

1. Wat is mobiel detailen en stoomreinigen?

Mobiel detailen en stoomreinigen is een dienst die de carwash naar jou brengt. Niet alleen de carwash maar ook een specialist in het schoonmaken van een auto interieur. In plaats van jouw auto naar een garage of wasstraat te rijden, komt een mobiele detailer naar jouw locatie en biedt een uitgebreide reinigings- en onderhoudsservice. Dit kan wassen, waxen, polijsten en stoomreinigen van het interieur omvatten. Wij brengen onze eigen apparatuur en benodigdheden mee, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over iets als stroom of water. Het kan natuurlijk, maar is niet altijd noodzakelijk.

2. Voordelen van mobiel detailen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het kiezen van mobiele detailing in plaats van traditionele detailing. Hier zijn er een paar:

 • Gemak: Wij komen naar jou toe, zodat je geen tijd kwijt bent om naar een garage of poetsbedrijf te rijden. Ook scheelt het veel moeite in het regelen van vervangend vervoer of iemand die meerijdt.
 • Tijdbesparend: Mobiele detailing diensten zijn meestal sneller dan traditionele detailing diensten omdat wij als bedrijf geen tijd hoeft te besteden aan een haal en breng service.
 • Aanpasbaar: Wij kunnen onze diensten aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren.
 • Gerust gevoel: Omdat wij in jouw aanwezigheid aan jouw auto of motorfiets werken, kun je het hele proces zien en volgen. Dit geeft een vertrouwd en gerust gevoel.

3. Mobiel detailen vs. traditioneel detailen

Het belangrijkste verschil tussen mobiel detailen en traditioneel detailen is de locatie en het gemak van de service. Traditionele detailing vindt plaats op een vaste locatie/garage, terwijl mobiele detailing en stoomreiniging bij jou op locatie wordt uitgevoerd. Traditionele detailing kan duurder zijn vanwege de kosten van het pand, elektriciteit, water etc., maar kan ook meer gespecialiseerde diensten bieden die niet beschikbaar zijn via een mobiele provider. Zoals het polijsten en coaten van een auto of motorfiets. Je wilt hierbij namelijk niet afhankelijk zijn van de elementen buiten. Gelukkig hebben wij ook nog een werkplaats voor deze werkzaamheden!

4. Soorten mobiele detailing- en stoomreinigingdiensten

Wij bieden met stoomreinigen en detailen een breed scala aan diensten, waaronder:

 • Wassen met stoom en in de wax zetten van de buitenkant.
 • Schoonmaken van het interieur, inclusief stofzuigen en diepreinigen van bekleding. Vlekverwijdering etc.
 • Ongelukjes zoals braaksel, urine en vervelende geuren verwijderen.
 • Hondenharen verwijderen.
 • Motorruimte schoonmaken.
 • Motorfiets reinigen.
 • Vrachtwagen, Truck interieurs reinigen.
 • Cabrio daken reinigen en impregneren.
 • Lakcorrectie, poetsen, polijsten (in onze werkplaats)
 • Koplamp restauratie: doffe koplampen weer helder maken. (In onze werkplaats)
 • Verwijderen van krassen en steenslag (In onze werkplaats)
 • Ceramic coating, glascoating, nano coating (In onze werkplaats)

5. Wat kunt u verwachten tijdens een afspraak?


Wanneer de wij aankomen, beginnen wij meestal met het beoordelen van jouw auto en bespreken wij jouw specifieke wensen en voorkeuren. Belangrijk: Geef ook eventuele schades of zwakke plekken door. Daarna begint de reiniging, dat een uur tot een hele dag kan duren, afhankelijk van het serviceniveau dat je hebt aangevraagd. Tijdens de afspraak is het belangrijk dat je beschikbaar blijft (desnoods telefonisch) om eventuele vragen te beantwoorden of toegang tot uw voertuig te verlenen.

6. Tips voor het voorbereiden op een afspraak

Om ervoor te zorgen dat de afspraak soepel verloopt, zijn hier enkele tips om je voor te bereiden:

 • Zorg ervoor dat wij op de hoogte zijn van de locatie en eventuele speciale instructies voor het parkeren van het voertuig. Wij willen met onze bus altijd naast jouw auto kunnen parkeren.
 • Zorg ervoor dat het voertuig toegankelijk is en dat eventuele huisdieren of kinderen uit de buurt zijn.
 • Verwijder eventuele persoonlijke spullen of waardevolle spullen uit het voertuig om te voorkomen dat deze per ongeluk worden beschadigd of verloren gaan. Denk aan losse navigaties en/of telefoons en meer.
 • Zorg ervoor dat het voertuig volledig is opgeladen en dat er voldoende ruimte is om het te laten draaien tijdens de afspraak. Goed ventileren is belangrijk voor een snelle droging na de reiniging van bijv. stoffen bekleding.
 • Als je speciale verzoeken hebt, bespreek deze dan vooraf met ons.

7. Hoeveel Kost Mobiele Detailing?

De kosten van mobiele detailing of stoomreiniging variëren afhankelijk van het type service dat je nodig hebt en de grootte en mate van vervuiling van je auto of motorfiets. Bekijk de pagina met onze tarieven om een beeld te krijgen bij de kosten. Wij reizen zonder voorrijkosten in de regio Zuid-Holland. Als de opdracht ver buiten dit gebied ligt kunnen er voorrijkosten gerekend worden. Dit moet aangegeven worden zodat we hier rekening mee kunnen houden in tijd/planning en kosten.

Als het gaat om het corrigeren, polijsten en coaten van het lakwerk dan wordt dit in de werkplaats gedaan. Voor het polijsten van de lak en andere prijzen, bekijk de pagina met onze tarieven.

8. FAQ – Veelgestelde Vragen over Mobiele Detailing en Stoomreiniging

 1. Is mobiele detailing duurder dan traditionele detailing?
  A: Alleen opdrachten buiten ons werkgebied kunnen vanwege de reisafstand duurder uitvallen. En dan nog, hanteren wij betaalbare prijzen waarbij wij ook goed werk mee kunnen afleveren op locatie.
 2. Hoe lang duurt een stoomreiniging afspraak?
  A: De duur van een afspraak hangt af van het type service dat je nodig hebt en de grootte van je voertuig. Over het algemeen duurt een standaard interieurreiniging ca. 90-120 minuten. Een standaard exterieurreiniging met velgenreiniging duurt ca. 90 minuten.
 3. Moet ik thuis zijn tijdens de mobiele detailingafspraak?
  A: Het is het beste als je thuis bent tijdens de afspraak om toegang te bieden tot je voertuig en eventuele vragen te beantwoorden die wij eventueel kunnen hebben.
 4. Hoe vaak moet ik mijn voertuig laten detailen?
  A: Omdat iedereen weer heel anders met zijn/haar voertuig omgaat is het lastig om een vaste interval te noemen. Het wordt wel aanbevolen om je voertuig regelmatig te laten reinigen om de levensduur te verlengen en de waarde te behouden. Makkelijk gezegd: Als het weer te vies wordt, bel ons.
 5. Wat als ik niet tevreden ben met de service?
  A: Wij zijn ook maar mensen, dus het kan zijn dat we ondanks alle ijverigheid iets over het hoofd zien. Bespreek je zorgen met ons om te zien of er iets kan worden gedaan om het probleem op te lossen.

9. Zijn mobiele detailing diensten en stoomreiniging veilig voor mijn voertuig?

Ja, mobiele detailing diensten en stoomreiniging zijn veilig voor jouw voertuig, mits uitgevoerd door een professionele en ervaren persoon. Het is belangrijk om te kiezen voor een ervaren partij. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw voertuig in goede handen is.

10. Conclusie

Stoomreinigen op locatie is een handige en efficiënte manier om je voertuig in topconditie te houden zonder dat je speciaal naar een fysieke locatie hoeft te gaan. Je kunt het aanpassen naar behoefte. Traditionele detailing is ideaal voor het compleet herstellen van de lak en ook het aanbrengen van een professionele coating. Als je op zoek bent naar een mobiele detailer, zorg er dan voor dat je onderzoek doet om een ​​reputabel en betrouwbaar bedrijf te vinden dat goed voor je auto of motorfiets zorgt.

11. FAQ – Veelgestelde vragen

Je antwoord niet hierboven gevonden? Hier zijn de meest gestelde vragen die wij krijgen over mobiel stoomreiniging of detailing van auto interieurs of -exterieurs:

 1. Hoe verschilt mobiel stoomreiniging van traditionele autoreinigingsmethoden?
  Onze stoomapparatuur is in staat om zeer hoge temperatuur en druk te bereiken, waardoor wij in staat zijn om zeer snel een gehele auto te reinigen. Wij beperken het gebruik van water en chemie drastisch.
 2. Is mobiel stoomreiniging veilig voor alle soorten auto-interieurs?
  Ja, echter er zijn altijd interieurs of materialen die een voorzichtige aanpak vereisen, zoals leer (vooral het nepleer wat tegenwoordig in elke nieuwe auto zit) of auto’s die beschadigingen hebben bij elektronica, wat gelijk zwakke plekken zijn. Daarom moeten deze zaken absoluut vooraf gemeld worden aan ons zodat wij rekening kunnen houden met onze aanpak.
 3. Welke voordelen biedt mobiel stoomreiniging voor auto-interieurs ten opzichte van andere reinigingsmethoden?
  Er zijn veel voordelen: Sneller droog, beter schoon door diepere reiniging, nare geurtjes aangepakt, stoom op druk bereikt plekken waar je normaal niet of lastig bij kunt.
 4. Kan mobiel stoomreiniging helpen bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en geuren uit auto-interieurs?
  Ja, door de combinatie van hogedruk en temperatuur shockeren wij het vuil waardoor het los komt. Ook kunnen wij een beetje chemie toepassen waar stoomkracht juist een grote aanjager van is. Het geeft een boost aan de reinigingskracht!
 5. Zijn er bepaalde materialen of oppervlakken die niet geschikt zijn voor mobiel stoomreiniging?
  Hoewel stoom weinig vocht bevat, bevat het uiteindelijk wel vocht en dat op hoge temperatuur. Leder en elektronica zijn doorgaans de gevoelige plekken. Gelukkig doen wij genoeg auto’s om hier voldoende ervaring mee te hebben. Sommige auto’s hebben gevoelige sensoren in de ventilatiekanalen, dus zie je ons hier geen stoom doorheen blazen. Denk aan een Tesla.
 6. Hoe lang duurt een gemiddelde mobiele stoomreinigingssessie voor een auto-interieur?
  We proberen vooral een resultaat neer te zetten waar je helemaal trots op bent! Toch proberen we een gemiddeld interieur binnen 90-120 minuten klaar te hebben, want we begrijpen dat u nog meer dingen wilt doen op een dag. Dit is echter helemaal afhankelijk van de mate en moeilijkheid van de vervuiling en de grootte van uw auto.
 7. Is mobiel stoomreiniging milieuvriendelijk in vergelijking met andere reinigingsmethoden?
  Absoluut, door stoom als krachtige aanjager te gebruiken is er veel minder chemie nodig en veel minder water. We reinigen snel en effectief waardoor we zo snel mogelijk resultaat hebben en niet meer stroom verbruiken dan het essentiële. Daarnaast zou je kunnen zeggen dat het milieuvriendelijker is als wij met 1 ritje naar jou toe komen, zodat je niet 2 ritjes naar ons hoeft te maken voor het brengen en later weer ophalen.
 8. Zijn er specifieke nazorg- of onderhoudsinstructies na een mobiele stoomreinigingssessie?
  Bij een extreem vies interieur kan het geval zijn dat de auto wat meer vochtig is achtergelaten door de diepreiniging. In dit geval is het belangrijk dat je de auto goed ventileert. Dus als je rijdt, doe dat met de airco of evt. stoelverwarming aan. Als je de auto parkeert in jouw garage, laat een raam op een kiertje staan zodat het vocht weg kan. Voor de rest is het genieten van een schoon interieur!

Staat je vraag hier niet tussen? Stuur ons gerust een bericht en wij nemen contact met je op om jouw specifieke vraag en situatie door te nemen.

SRZH
http://stoomreinigingzuidholland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *